Két napon belül elfogták a thaiföldi hatóságok a 32 éves Chidchai Utmachát, aki a vád szerint szombaton este brutális kegyetlenséggel meggyilkolt egy Bangkokban dolgozó amerikait. 

A taxisként dolgozó férfi elmondása szerint az áldozat az utasa volt. Azzal vádolta meg őt, hogy megpiszkálta a taxiórát, és ezért nem volt hajlandó megfizetni az 52 thaiföldi bahtára, azaz 380 forintra rúgó viteldíjat 
Az utas, bizonyos Troy Lee Pilkington ezt követően állítólag kávéval is leöntötte a sofőrt, aki erre csomagtartójából elővett egy 30 centiméteres pengéjű machetét, és azzal esett neki az 51 éves férfinak. 
A szerencsétlen, aki három éve költözött Bangkokba, ahol a Caterpillar munkagép-gyártó cég vezető alkalmazottjaként dolgozott, és folyékonyan beszélt thai nyelven, a helyszínen belehalt a fejét és csuklóját ért vágásokba, illetve a mellkasát ért szúrt sebbe. A taxis később azt mondta, nem gondolta volna, hogy meg fog halni az amerikai
Az alábbi film elején annak a biztonsági kamerának a felvétele látható, amely alatt az incidens zajlott, és amelyről a rendőrség az elkövetőt azonosította; látható, ahogy a taxis fegyverét szorongatva elfut a helyszínről. A további képkockákon már az eset rendőrségi rekonstruálása látható.