Egy alig több mint 500 kilós autó már 160-180 lóerős motorral is fantasztikus menetteljesítményt produkál. A Caterhamnél azonban gondolnak az őrültekre is, ezért épült a 620R.


A korábbi csúcsmodellt, az R500-at leváltó modellbe is 2,0 literes Ford motor kerül, de még nagyobb teljesítménnyel. Minden idők legerősebb Caterhamje 315 LE-t, illetve 296 Nm nyomatékot vet be.

Bár egyelőre hivatalosan nem erősítették meg, az autó neve vélhetően a súly/lóerő arányra utal, azaz egy tonnára vetítve 620 LE jut, amiből következik, hogy vélhetően 510 kilós a gép. Így pedig aligha meglepő, hogy gyors. De nagyon!

2,8 másodperc alatt gyorsul álló helyből 100 km/órára, ami a Lamborghini Aventador, Ferrari LaFerrari, McLaren P1, azaz az abszolút szupersportkocsik szintje. Csakhogy a Caterham gépe egy aprócska dolog, ha akarják, az utasok kinyúlnak és megérinthetik az aszfaltot. A végsebessége 250 km/óra, ami szintén nem akármilyen élmény lehet az oldalablakokat is nélkülöző géppel.

A versenyautós műszerekkel, ülésekkel, kormánnyal, karbon műszerfallal felszerelt Caterham 620R a Goodwoodi Sebesség Fesztiválon mutatkozik be a hétvégén. Az ára  49 995 brit font, azaz 17,1 millió forint, ami az élményt tekintve egyáltalán nem sok. A hírek szerint már készül a 620S változat is, amely ugyanezzel a teljesítménnyel, de komfortosabb kivitelben kerül a vevőkhöz.