A fenntarthatóságról, a biztonságos közlekedésről és a Daimler AG jótékonysági szerepvállalásáról beszélgetett Őszentsége és Dr. Dieter Zetsche, a német autóipari konszern igazgatója azon az audiencián, amelyen a brazíliai látogatására készülő egyházfő átvehette az új pápamobil, egy kifejezetten a számára átalakított M-osztály kulcsait. 

A különleges találkozó alkalmával a Mercedes-Benz vezetője egy Smart márkájú elektromos kerékpárt is átadott a pápának ajándékba. 
Pápa-bringát vett át Őszentsége 1
Pápa-bringát vett át Őszentsége 2

Pápa-bringát vett át Őszentsége

Pápa-bringát vett át Őszentsége

Pápa-bringát vett át Őszentsége 5
Pápa-bringát vett át Őszentsége 6
Fotó megosztása:
Pápa-bringát vett át Őszentsége 7
Nem tudni, hogy Ferenc pápa hivatalos M-osztálya mennyiben különbözik attól a pápamobiltól, amelyet elődje, a leköszönt XVI. Benedek tavaly év végén vett át
Első ‘hivatalos’ bevetésére július végén kerül sor, amikor Őszentsége megválasztása óta első ízben látogat haza Brazíliába. 
A Mercedes-Benz 80 éve szállít járműveket a Vatikánnak. Az első a Nürburg 460 Pullman Saloon volt, amelyet XI. Piusz használt 1930-tól. Az 1980-as években II. János Pál pápa egy átalakított G-osztályban utazott a Szent Péter téren, ezt az autót nevezték először pápamobilnak. 2002 óta egy ML-t használtak legtöbb hivatalos alkalommal.