A Mecum Auction Company szerint nagyjából kétezer tétel szerepel a kaliforniai Santa Monicába meghirdetett július 26-27-i liciten. Az autóritkaságok és -különlegességek eladására specializálódott Mecum szerint az aukció egyik fénypontja Elvis Presley 1972-es Cadillac Custom kombija lesz, amely 1972 és 1977 között volt az énekes tulajdona.

Az autó eredetileg Cadillac Deville szedánnak készült, amelyet az American Sunroof Company, alakított át kombivá. Összesen két ilyen jármű épült, az egyik Elvisnek, a másik Dean Martin énekesnek. A 73 mérföldet futott autón 24 karátos arany díszíti a küllőket és a márkajelzéseket.

Az árverési tételek között szerepel továbbá Steve McQueen 1969-es Chevrolet C/10 Baja verseny-pickupja és két motorkerékpárja, Dennis Hopper motorbiciklije, valamint egykor Frank Sinatra, Ringo Starr és Bette Davis tulajdonát képező autók. Az Elvis-rajongók a sztár katonai behívójáért és ritka fényképeiért is versenybe szállhatnak.

Elvisről

Elvis Aaron Presley (Mississippi, Tupelo 1935. január 8. – 1977. augusztus 16.) amerikai énekes, zenész és színész. Elvis igazi kulturális ikon, a rock ‘n’ roll királya, vagy a Király néven is ismerik. Gyakorlatilag a világ leghíresebb könnyűzenei énekese mind a mai napig. Tizennégyszer jelölték Grammy-díjra, ebből hármat meg is nyert, valamint a Grammy Életműdíját is neki ítélték 1971-ben.

(Forrás: MTI, Wikipédia)