Jorden Morin élete nagy tévedésének nevezte, amikor úgy döntött, él a felkínált lehetőséggel, és a testi sértésért rá kirótt hatvan napos börtönt részletekben, hétvégénkénti elzárásokkal teljesíti. Ezzel ugyanis hatalmas terhet rótt saját magára, lelki és fizikai értelemben egyaránt. 

Ez az indoklás már a tárgyalóteremben hangzott el, ahol a 25 éves kanadai férfinak arról kellett számot adnia, hogyan került egy lopott autó volánja mögé. 
Amikor ugyanis a büntetés májusra kirótt penzumát kellett teljesíteni, Morin saját állítása szerint rájött, sehogy sem ér oda időben a lakhelyétől 150 kilométerre fekvő börtönbe, pánikba esett, és elkötött egy autót. 
A bíró végighallgatta a többszörösen büntetett előéletű férfi bűnbánó indoklását, majd megkérdezte, vajon akkor mivel magyarázza, hogy a letartóztatását megelőzően négy napon át furikázott a kérdéses lopott járművel. 
Morin, akit tavaly kábítószer és lőfegyver birtoklásáért is előállítottak, és az elmúlt években átlagosan  félévente került összetűzésbe a törvénnyel, erre nem tudott megnyugtató választ adni, így az eredeti büntetéséből hátralévő mindössze 10 nap (!) mellé további tíz hónap börtönbüntetést kapott (négyet a próbaidő megszegéséért és hatot az autólopásért) – ezúttal egyvégtében letöltendőt.
(Forrás: Sun News. Nyitóképünk illusztráció)