Az Opel Adam vezetőjének az új “Siri Eyes Free” rendszer megrendelése nyomán menet közben csupán annyi a dolga, hogy utasításokat adjon, és már segít is mindenfélét elintézni az Apple intelligens asszisztense.

Akinek van iOS 6-kompatibilis iPhone-ja, az új megoldás nyomán hangvezérléssel tudja használni az autó infotainment-rendszerét (IntelliLink), miközben szeme az úton, keze a volánon marad. Az iPhone és az IntelliLink Bluetoothon keresztül kapcsolódik. A Siri Eyes Free többet tud az egyszerű hangfelismerésnél, úgy beszélgethet az ember az Adammel, mint egy élő útitárssal.

Az IntelliLinkkel szerelt Opel Adam lehetővé teszi a Siri Eyes Free révén:
–    az iPhone telefonkönyvében tárolt számok telefonhívása hangutasítással,
–    zeneszámok lejátszatását hangutasítással az iTunes könyvtárból, anélkül, hogy lapozgatni kellene a listákban,
–    iMessage, szöveges üzenet vagy email fogadását, szerkesztését és küldését telefonszámra, vagy tárolt kapcsolatnak,
–    naptár megtekintését, határidők beírását, új közlemények olvasását, ébresztést (ez azért vicces!) és figyelmeztetést,
–    a Siri megválaszol egyszerű kérdéseket, például sporteredményekről, időjárásról vagy munkaszüneti napokról.
–    fogadja a hangutasításokat, akár olyan alkalmazásokhoz, mint az Apple Maps, így az is megkérdezhető tőle, hogy hamar odaérünk-e.

Nemcsak az új vevőknek járnak az új funkciók, az Opel szoftverfrissítést kínál a korábbi modellekhez is, sőt, az IntelliLink folytonosan aktualizálható az ADAM teljes élettartama során, hogy mindig ugyanolyan színvonalat képviseljen, mint a tulajdonos okostelefonja.

Ott vagyunk már?