Új gyártócsarnokkal bővíti tatabányai üzemét a főképp autóüvegeket gyártó, japán tulajdonú AGC Glass Hungary. A 8300 négyzetméteres csarnok alapkövét nyár végén helyezik el, a termelés várhatóan 2014 nyarán indulhat el az új üzemrészben.
    
A fejlesztéssel a termékek gyártási ciklusát rövidítik le, a mostani 12 másodperc helyett 8 másodpercenként készül majd el egy hátsó ablak. A beruházás után 2,3 millió hátsó üveg készülhet a fejlesztésbe bevont soron.

Az AGC Glass Hungary Kft. személygépkocsikhoz gyárt oldalsó és hátsó üveget, valamint napfénytetőt a világ legnagyobb autógyárai számára. A vállalat 20 európai márkának szállít, 80 modellhez. 2010-ben az AGC tendert nyert a Mercedes oldalsó és hátsó üvegeinek szállítására. Egészen 2021-ig az AGC szállítja az üvegeket az addig készülő 26 féle modellhez.

A cégcsoportnak Európában tíz autóüveget előállító gyára van, ötezer alkalmazottal. A tatabányai üzem a létszámot tekintve a harmadik legnagyobb és az egyetlen zöldmezős beruházás, innen kerül ki az európai piacra gyártott edzett autóüvegek 60-70 százaléka.

(Forrás: MTI)