Az eredeti terveknél hét héttel korábban futotta meg első tesztkörét a cég vezetősége előtt a Porsche 2014-es LMP1-es versenyautója. 

A Porsche két évvel ezelőtt döntött úgy, hogy ismét Le Mans Prototípust (LMP1) épít; azóta kétszázan dolgoztak megfeszítetten ezért a pillanatért. 
Timo Bernhard tesztpilóta, aki az első perctől aktív résztvevője a projektnek, már most ígéretesnek tartja az autót, amelyet a következő hónapokban a világ különböző versenypályáin tesztelnek majd. 
Versenyautóról lévén szó a műszaki paramétereket nem közölte a gyár, annyit azonban elmondtak, hogy a semmiből fejlesztett LMP1-esben számos olyan új technológiát alkalmaztak, amelyek a jövőben az utcai autókban is megjelenhetnek.
Mindeddig a Porsche a legsikeresebb gyártó a Le Mans történetében, hiszen járművei 16 abszolút győzelmet szereztek, a legutolsót 1998-ban. Azóta sem távolodtak el a megbízhatósági versenytől, de csak privát csapatokon keresztül, alacsonyabb kategóriákban versenyeztek. 

LED-es fényszórók, hatalmas légbeömlők, függőleges vezérsík

A Porsche beszállásával az Audi várhatóan elhagyja a sorozatot, hiszen őrültség lenne a Volkswagen-konszern márkáit egymással versenyeztetni.