Öcs és Ajka-Padragkút között, a szántóföldön égett az autó, egy ember meghalt. A mentők nagy erőkkel, mentőhelikopterrel vonultak az esethez, de segíteni már nem tudtak az autóban lévő emberen, akinek a személyazonosságát még próbálják megállapítani a rendőrök. Azt sem tudják egyelőre, hogy férfi vagy nő égett benn az autóban.

FRISSÍTÉS:
Sem bűncselekmény, sem baleset nyomait nem találták a rendőrök a szerda reggeli halálos autótűznél. Az Ajka-Padragkút és Öcs között megtalált égő autóban a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján egy 40 éves ajkai férfi ült, aki a helyszínen életét vesztette. Az elsődleges helyszíni vizsgálat során a rendőrök sem bűncselekményre, sem közlekedési balesetre utaló nyomokat nem találtak, bővebb tájékoztatást későbbre ígértek.

Az autótüzekről

Legtöbbször az autó elektromos rendszerében, vagy az üzemanyag-ellátó rendszerben keletkező hiba felelős a tűzért. Gyakran oka a tűznek, hogy egy elektromos vezeték szigetelése kidörzsölődik vagy egy forró alkatrésztől kiolvad, vagy az elöregedett üzemanyag-vezetékek kiszivárog és párolog a benzin.
 
Ha füstöt, tüzet tapasztalunk az autóban, a legfontosabb teendő az azonnali megállás, természetesen nem vészfékezéssel. Vegyük le a gyújtást amivel áramtalaníthatjuk autónk elektromos rendszerét, ezáltal megszűnhet a zárlatos vezeték túlmelegedése.
 
Ha van tűzoltó készülékünk, megpróbálhatjuk az oltást, de érdemes értesíteni a tűzoltókat. A kézi készülék csak kezdődő tüzek eloltására alkalmas, ha már lángokban áll az autó, ne kíséreljük meg saját kézzel eloltani a tüzet, hívjuk a tűzoltókat.
 
A motortérben kialakult tűz esetén csak akkor nyissuk fel a motorházfedelet, ha a kezünkben a kibiztosított oltókészülék. Az addig a tető alatt megszoruló füst miatt nem tökéletes az égés, amint felnyitjuk a tetőt, friss levegőt engedünk a tűzre, a lángok felcsapnak.
 
Míg a moziban az égő autó szinte mindig felrobban, addig a valóságban ez nemigen következik be. Attól sem kell tartanunk, hogy a gázüzemű autó tűzveszélyesebb lenne benzines vagy gázolajos társainál.
 
Tűz esetén a legfontosabb az emberi élet mentése, utána pedig az autó áramtalanítása.

Ilyen egy autótűz: