Ellopták az M3-as autópálya egyik felüljárójának szalagkorlátját és a vadak terelésére szolgáló drótháló egy részét Nyíregyházánál – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője kedden. A gyanúsítottakat a rendőrség elfogta.

Zákány Ágnes főtörzsőrmester elmondta, hogy a két férfi hétfő délelőtt Nyíregyháza külterületén bontotta le a sztráda felett átívelő egyik felüljáró szalagkorlátját és az alatta lévő úgynevezett vadháló egy részét.
   
A lopás elkövetésével gyanúsított 56 és 19 éves helyi lakos ellen a rendőrség eljárást indított.

Az Állami Autópálya Kezelő munkatársa a Vezess.hu-nak elmondta, hogy a tőlük lopott 12 méternyi kerítés és egy darab szögvas értéke pár tízezer forint. A sokkal nagyobb értékű szalagkorlát a Magyar Közút tulajdona volt.

Nem új keletű módja ez a bűnözésnek, hiszen pl. 2010-ben az M6-os autópálya mellől loptak el 31,5 méter, összesen 300 kilogrammnyi szalagkorlát-elemet.

Úgy tudjuk, alapeseten három év, különösen nagy értékre elkövetett lopásnál akár tíz év börtönbüntetésre is számíthatnak azok, akik árvíz idején lopnak.

Forrás: MTI