Segítséget nyújt a súlyos árvíz áldozatainak az Audi AG. A német autógyártó konszern igazgatósága 1 millió eurót (kb. 300 millió forint) biztosít az érintetteknek. Az Üzemi Tanács a munkatársak körében is adományozást tervez.

A vállalati adományt karitatív intézmények és az árvízkárosultak azonnali segélyezése keretében különböző projekteknek biztosítják Németországban és Magyarországon.

“Az igazgatótanács tagjait és engem is megrázott az áradások mértéke. Adományunkkal hozzá akarunk járulni az anyagi károk mérsékléséhez. Németország mellett Magyarországon is veszélybe kerültek emberek az árvíz miatt. Ezzel is ki akarjuk fejezni, hogy összetartozunk” – Rupert Stadler, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke.

Nemcsak a vállalattól érkezhet támogatás, az üzemi tanács a szolidaritás jegyében gyűjtést indít a munkatársak körében is. Az Audi Hungaria vállalatvezetése a magyarországi illetékes szervekkel egyeztetve dönt az adomány felhasználásáról.

Az Audi konszern 2012-ben 1 455 123 Audi márkájú járművet értékesített. A vállalat 2012-ben 48,8 milliárd eurós árbevételt ért el 5,4 milliárd euró operatív eredmény mellett.