Legalább három autó semmisült meg a három méteres átmérőjű fatörzs súlya alatt, a biztosító társaságok azonban alighanem pezsgőt bontottak, és prémium díjon fizetik ki a károkat – hiszen ha az öreg nyárfa gyökerei a másik oldalon engedik el a földet, most egy ország gyászolna felháborodottan. 

Az eset London egyik elegáns negyedében, Kensingtonban történt. A gyerekek és gondozóik éppen kint játszottak az udvaron, amikor nagy ropogással kidőlt az öreg fa, és az úttestre zuhant. 
“Egyszer csak iszonyatos robajt hallottam, majd beindultak az autóriasztók” – mondta el egy környékbeli lakó a Daily Mailnek. “Kinéztem az erkélyen, és láttam, mi történt. A gyerekek vég nélkül sikoltoztak.” 
A tehetős városrészben, ahol a lakások értéke eléri a 800 000 fontot (280 millió forint), régóta beszédtéma volt a százéves fa. 
A lakók többször is panaszkodtak az önkormányzatnál, mert megítélésük szerint a fa instabil volt, esőben és szélben szemmel láthatóan rázkódott. 
Pusztán a szerencsén múlt, hogy senki nem sérült meg; a fa ágai centiméterekkel kerülték el az utca túloldalán álló házat.