Columbo történeteibe illő módon gyilkolta meg feleségét egy 53 éves brit férfi, állítja az ügyészség. A vád szerint Iain Lawrence csellel vagy erőszakkal saját autójába ültette az őt elhagyni készülő, 47 éves feleségét, majd nagy sebességgel egy fának hajtott – úgy, hogy az asszony oldalán sem a légzsák, sem a biztonsági öv nem volt bekapcsolva. 

A végzetes kanyar. Az autó a megengedett, tehát elvileg biztonságos sebességgel haladt az ütközés előtt

A végzetes kanyar. Az autó a megengedett, tehát elvileg biztonságos sebességgel haladt az ütközés előtt


Az asszony halála akár véletlen baleset is lehetett volna, ám a barátok beszámolói és az összetört autó műszaki vizsgálata egy furmányos, gonosz tervet körvonalaztak. 
A 47 éves Sally Lawrence hónapok óta arról panaszkodott barátainak, hogy férje furcsán viselkedik, és “egy nap még megöli őt”. Oka lett is volna rá, mivel felesége elhidegült tőle, új párt talált magának, és elhagyni készült a férfit. 
Az elhunyt barátai azt is elmondták, Sally önszántából soha nem ült volna be férje autójába, hiszen volt saját autója. A rendőrség a nyomozás során egyébként az asszony Jaguarját is átnézte, abban megtalálták a papírjait, a tárcáját, valamint egy bőröndöt, amelyben néhány napra elegendő ruhát készített össze. 
A baleset körülményei is gyanúsak voltak: a helyszínelők szerint a férfi biztonságosan bevette a kanyart, majd az autó “minden ok nélkül irányt váltott”, egyenesen neki a külső íven álló fának. Vészfékezésre, lassításra utaló jelet nem találtak, a férfi sérülései ellenben arra engednek következtetni, hogy karjait megfeszítve felkészült a becsapódása. 
Az asszony kényszeresen minden alkalommal becsatolta a biztonsági övét, a baleset pillanatában azonban mégsem volt bekötve. Ez annak a vizsgálatnak a során derült ki, amiben azt is megállapították, hogy “valaki” nem sokkal (egészen pontosan hat motorindítással) korábban kikapcsolta az utasoldali légzsákot. 
A házaspár az utolsó napokban sokat vitatkozott közös vagyonuk megosztásán, különös tekintettel 300 000 fontot (100 millió forint) érő otthonukra. 
Lawrence, aki szemtanúk állítása szerint csak színlelte, hogy elájult az ütközéskor, tagadja a vádakat, és állítja, nincsenek emlékei a balesetről. A tárgyalás folytatódik.
A biztonsági öv fontos, ezt Lewis Hamilton is tudja. Meg is döbbent, amikor azzal szembesült, hogy a hőskorban bizony anélkül versenyeztek a legendás pilóták.