Mire jó egy mitfahrer: a képek elhelyezkedéséből ítélve a brit Auto Express szemfüles olvasója, Kirsten Stanley egy autó utasüléséről, menet közben kapta lencsevégre a Nissan Qashqai következő generációjának végletekig álcázott tesztpéldányát. 

Az autó Bedford városában körözött, alig húsz kilométerre a Nissan európai műszaki központjától – lehet, hogy az egyik tesztpilótának sürgős elintéznivalója támadt a városban? 
Bár a pillanat hevében készült felvételek elmosódottak és hiányosak, egyértelműen kivehető, hogy a Nissan új városi szabadidőjárműve a mostaninál sarkosabb, szikárabb, sportosabb formát ölt majd. 

Így képzelik el az Auto Express grafikusai a következő generációs Qashqait

Így képzelik el az Auto Express grafikusai a következő generációs Qashqait


Orra az új Note mintáját követve inkább lankás lesz, mint meredeken csapott, elnyújtott lámpatestekkel, a hátsó szélvédő erősebben döntött, a zárófények magasabbra költöznek. Az oldalablakok sziluettje hűséges marad az elődmodellhez, a C-oszlop kitakarása azonban turpisságot sejtet. 
A Nissan termékekért felelős alelnöke, Andy Palmer megerősítette, hogy a Juke és a 370Z után a Qashqaiból is készül majd Nismo verzió, búcsút inthetünk ugyanakkor a hétszemélyes kivitelnek, amelynek szerepét az X-Trail veszi át 
Az új Qashqai még idén bemutatkozik, forgalmazása várhatóan 2014 legelején veszi kezdetét.