Hamarosan eléri a rekordárvíz Budapestet is, a fővárosban folyamatos a felkészülés az áradásra. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) este nyolckor zárja le a budai alsó rakpartot, tíztől pedig a pesti alsó rakparton sem lehet közlekedni. Az itt parkoló autók összeszedésére még van idő.

Kedd reggel 9 órakor a Királyok útját és a Pünkösdfürdő utcát már lezárták a Róma-parton az árvízi felkészülés miatt. Szintén emiatt 18 órakor lezárják a Margitszigetet és kiürítik az ottani parkolót is, ezért kérik az autósokat, hogy a területet még napközben hagyják el.

A közösségi közlekedésben szintén korlátozások léptek életbe, a hajójáratok további intézkedésig a magas vízállás miatt nem közlekednek, a 34-es busz a 134-es útvonalára terelve jár, kedden 18 órától pedig a Margitsziget zárása miatt a 26-os autóbusz nem közlekedik.

Ha a vízszint jelentősen emelkedik, akkor a 2-es, a 19-es és a 41-es villamosok, valamint a H5-ös HÉV vonalán is életbe léphetnek korlátozások, ezekről később ad tájékoztatást a BKK.