Több mint hat év telt el azóta, hogy a Kia bemutatta az első generációs Cee’dből levezetett nyitott tetős tanulmányát, az ex_cee’d koncepciót. Abból nem lett semmi, a jelenlegi ígéret pedig még annál is erőtlenebb, hiszen csupán egy rajongók által (?) felvázolt elképzelésről van szó. 

Másfelől viszont sokat változott a világ az elmúlt hat évben. A Kia piacrészt és nevet szerzett magának Európában, modelljei sorra nyerik a formatervezési díjakat. A kabrió gondolata tehát már korántsem olyan valóságtól elrugaszkodott ötlet, mint lett volna 2007-ben, amikor a márka még csak ígéret volt – igaz, annak elég fényes. 
A Kia World szerint egyébként nem ez az egyetlen szál, amelyen felfelé törne a közeljövőben a márka. A Cee’d GT kiváló fogadtatása nyomán állítólag a Rio és a (nálunk nem forgalmazott) Forte modellekből is készülhet nagyteljesítményű, sportos változat. 
Mondani sem kell, ha valaha lesz pro_cee’d kabrió, azt alighanem szintén ebből a 204 lóerős, 1,6-os turbóverzióból építik meg. Egyelőre azonban ne kérjük számon a márkakereskedőkön a vászontetőst: ha holnap gőzerővel elkezdenék fejleszteni, 2015 előtt akkor sem kerülhet a piacra a kabrió.