Miközben Nápoly említésekor a Vezúv jut automatikusan az eszünkbe, a város közelében egy másik vulkáni képződmény is található. 

A Solfatara egy négyezer éves, sekély kráter, amely ugyan nyolcszáz éve nem tört ki, ám folyamatos kénes kipárolgásai, amelyeket gyógyhatására már a rómaiak is rájöttek, kedvelt turisztikai célponttá teszik. 
Az utóbbi időkben ezeknek a látogatásoknak egy egészen különleges típusa is elterjedőben van. Okos olaszok rájöttek ugyanis, hogy annyi minden mellett a nemi teljesítőképességnek is jót tesznek a gőzök és gázok. 
Ezért aztán a kráter mellett elterülő Pozzuoli városában az autós mozik és drive-in éttermek mintájára autóval látogatható légyott-fülkéket állítottak fel. 
A sajátos konstrukció egyrészt olcsóbb, mintha pásztorórás szállodákat építettek volna, másrészt gyorsabban forog a vendégsereg – arról nem is beszélve, hogy ha jönnek a fináncok, egy perc alatt eltüntethető minden nyom. 
Ahhoz, hogy hasson, elegendő belélegezni a gázt, amely azonban amellett, hogy förtelmesen büdös, nagy mennyiségben mérgező is lehet. Így a biztonságos szexre vonatkozó tájékoztató, amit a kék paravánokkal bokszokra osztott parkoló bejáratánál minden látogató megkap, erre vonatkozó információkat is tartalmaz.
Forrás: The Sun