Délkelet-Ázsiában nem ritka, hogy a gyakori esőzések miatt felázott talajból kifordulnak a fák – ez persze aligha vigasztalja azokat, akiknek a házára, autójára zuhan rá egy ilyen gyökerét vesztett monstrum. A vagyoni kár persze még mindig jobb, mintha emberhalált is okoz a növényi végítélet, mint ebben az esetben. 


A képeken szereplő jármű valaha egy autós oktatóé volt, aki április vége felé egy szingapúri parkot átszelő útra irányította középkorú tanítványát. Rossz választás volt: a viharos szél pont akkor csavart ki egy fát a földből, amikor elhaladtak mellette. A törzs a B-oszlop magasságában zuhant a földre, gyakorlatilag kettévágva az autót. 
Bár nyitóképünk gyomorforgató halált sugall, a vezető csodával határos módon túlélte a pörölycsapást. 
Jól látható, hogy a fatörzs a tetőlemezt maga alá gyűrve kitépte helyéről az A-oszlopot, a tetőkeret az utasok feje magasságában satuként préselődött az utastérre. 
Az oktatót agyonnyomta, a vezető azonban messze előrehúzott ülésének köszönhetően életben maradt; miután kiszabadították a roncs fogságából, rövid kórházi ápolás után hazaengedték. 
A szingapúri parkkezelő vállalat részvétét fejezte ki és segítséget ajánlott fel az áldozat családjának, felelősségüket azonban nem ismerték el – a közvélemény és a sajtó szerint az alámosott fák megelőző kivágásával elkerülhető lett volna a tragédia.
Szingapúr különleges helyszín a Forma-1 naptárában. Most azonban még Monacón a sor, ahol soha senki nem aratott annyi győzelmet, mint Ayrton Senna. Emlékezzünk együtt a brazil legendára.