Hazánkban naponta körülbelül húsz autót lopnak el, de pozitív változás az elmúlt évekhez képest, hogy 2013 első három hónapjában 17,4 százalékkal csökkent az autólopások száma az előző év azonos időszakához képest. Sajnos, a felderítési arányban nem mutatkozik javulás, ez az utóbbi években mindössze 10-20 százalék között mozgott. Ezzel szemben pozitív fejlemény, hogy a tehergépjármű-lopások száma 2003 óta folyamatosan csökken, az ilyen jellegű bűncselekmények leggyakrabban Ukrajnában és Romániában történnek.

A nyomkövetéssel foglalkozó WebEye szerint a GPS többnyire a tájékozódásban és az útvonaltervezésben segíti a sofőröket, azonban lopás esetén a megfelelő telematikai rendszer komoly segítséget jelenthet a jármű megtalálásában is. A berendezések kiiktatásához általában magas szintű szaktudás, és drága felszerelés szükséges, amivel az esetek döntő többségében a tolvajok nem rendelkeznek. Ráadásul egyre több járműben alapfelszereltségként beépített eszközök találhatóak, amelyeket kifejezetten bonyolult hatástalanítani, rövid idő alatt pedig szinte lehetetlen.
 
A WebEye számára emlékezetes volt az a tavalyi gépkocsilopás is, amikor a jármű nyomvonala egészen a szétszerelő műhely utcájáig vezetett, így a rendőröknek nem volt nehéz dolguk. Az autót már részlegesen szétszerelve találták meg, nem messze az utolsó pozíciójától, egy olyan műhelyben, ahol több lopott gépjármű is volt a helyszínen. Egy másik alkalommal az eltűnt kocsit a Dunában találták meg a WebEye adatai alapján, melyeket még az elmerülése előtt adott.