Háromszázhuszonkettő és fél körbe akkor is beleszédül az ember, ha az indianapolisi oválpályán teszi meg, hát még ha a vezetéstechnikai módszertanban szokásos, negyed kilométeres kerületű íven kell körbe-körbe vezetnie. 
Márpedig pontosan ezt tette Johan Schwartz, aki ezzel a teljesítményével nem csak a gyomrát, de a drift világát is felkavarta: május 11-én nem kevesebb mint 82 506 métert haladt keresztbe tett autóval. 
A rekordkísérletre azt követően vállalkozott a BMW szakembere, hogy februárban Abu-Dzabiban 5,74 kilométerrel felállították a folytonos drift új (nyilvánvalóan legelső) világrekordját. 
Abból, ahogy lazán mosolyogva beszállt a matricáktól eltekintve szériaállapotú BMW M5-ösébe, már lehetett sejteni, hogy ezt a nem egészen hat kilométert nem tekinti kihívásnak, arra azonban talán munkatársai és családja sem számított, hogy jóval több mint egy órán keresztül fog körözni az alul- és túlkormányzottság szemléltetésére szolgáló, fellocsolt betongyűrűn. 
A sikeres rekorddöntés egyébként nem csupán presztízskérdés volt: a BMW USA mintegy 20 000 dollárnyi (4,6 millió Ft) adományt gyűjtött össze a kísérlet kapcsán, amiből különféle alapítványokat támogatnak.