A kifutópályára, illetve onnan vissza történő taxizás a repülés talán legunalmasabb, legtürelmetlenebbül viselt mozzanata. Szélsebesen szárnyalni termett gépmadarunk egy szándékosan lassú, idegesítően villogó járművet követve cammog végig a betonon, a civilek számára érthetetlen és értelmetlen vargabetűket téve. 

Nos, a bolognai repülőtéren valahogy mégsem panaszkodnak az utasok a Follow Me autók miatt, legalábbis nem ezen a héten: most vasárnapig, május 19-éig ugyanis egy annak rendje és módja szerint felöltöztetett Lamborghini Aventador vezeti fel a repülőgépeket. 
A helyi születésű Nobel-díjas villamosmérnökről, a szikratávírót feltaláló Guglielmo Marconiról elnevezett légikikötő mindössze félórányira fekszik a Lamborghini üzemétől, így sem a logisztika, sem az ötlet keresztülvitele nem okozott gondot a helyi vezetésnél. 
Miközben a hajózó személyzet vélhetően fürtökben csüng a pilótafülke ablakán, hogy láthassa a fényhíddal felszerelt szupersportkocsit, utasként csak fordulókban pillantja meg az ember a felvezető autót, azt is csak a megfelelő oldali ablak mellől. 
A csalódások elkerülése végett ezért a Lamborghini az évente közel hatmillió utast fogadó (a Budapesti Liszt Ferenc repülőtér utasforgalma 2012-ben 8,5 millió fő volt) repülőtér várócsarnokában kiállítást szervezett, hogy mindenki együtt örülhessen velük ötvenedik születésnapjukon. 
A legjobban mégis a reptéri személyzet járt: az autógyár rövid vezetéstechnikai oktatásban részesítette őket, nehogy a nagy örömködésben tévútra vezessék a repülőgépeket.