Több mint hetven filmben játszott, ám a BAIC vezérkarát alighanem a klasszikus akciófilm 2000-es újraforgatásában, a Tolvajtempóban hozott alakítása fogta meg igazán, amikor még az év elején felkérték a jövőre ötven éves Nicolas Cage-et, ugyan vállalná el a konszern új márkájának, a Senovának (helyi nevén Shenbao) a nagyköveti posztját. 

Presztízsveszteséggel aligha jár ez a munka a neves hollywoodi színész számára, hiszen a márka első modellje, a műszakilag a cégcsoportba tartozó (jelenleg élettelen) Saab nagy szedánjára, a 9-5 modellre épülő Senova D valószínűleg soha nem lépi át a nagy ország határait. 
Másfelől viszont a szélsőséges mértékben költekező, befektetéseit rosszul megválasztó, az USA adóhivatalának ellenben vagyonokkal tartozó Cage számára minden bevétel jól jön. 
Nagy erőfeszítést aligha jelentett számára, hogy jellegzetes, világfájdalommal teli arckifejezésével leforgassa az alábbi, másfél perces reklámfilmet. 
Az akciódús rövidfilm rendezését szintén neves szakemberre: a Szállító 3-at és az Elrabolva 2-t jegyző Olivier Megatonra bízták – bár a nem létező cselekmény és a valóságtól elrugaszkodott kaszkadőrjelenetek fényében erős a gyanúnk, hogy a megrendelő úgy gondolta, pénzéért beleszólhat a filmesek munkájába. 
Cage szerződése még idén további öt kisfilmre szól, érdeklődve várjuk, vajon képes lesz-e megújítani önmagát ezekben a jelenetekben.

Nevében is Saab 


A Senova D háromféle hajtáslánccal (1,8, 2,0 és 2,3 literes benzines turbómotorok, ötfokozatú automata váltó), valamint gazdag kényelmi és biztonsági (abroncsnyomás-felügyelet, aktív fejtámlák, holttérfelügyelet, elbóbiskolás-figyelő rendszer) felszereltséggel kerül piacra. A Saab Hongkongban használatos nevét (Shenbao) viselő márka első fecskéje 4861 mm hosszú, tengelytávja 2755 mm.