Amióta világ a világ, a szomszédok rendszeresen vitáznak a telekhatáron, az azonban, ahogy az 51 éves Barry Alan Swegle lezárni kívánta konfliktusát 74 éves szomszédjával, túlmegy minden határon – méghozzá akadály nélkül. 

Szemtanúk állítása szerint az USA nyugati partján, Washington állam Port Angeles nevű városkájában élő Mr Swegle tegnapelőtt, pénteken reggel obszcén mutogatásba kezdett telekszomszédja, Dan Davis felé, majd délelőtt fél tizenkettő környékén tovább nyomatékosította, mennyire nem kedveli nyugdíjas szomszédját 
Felpattant International Harvester TD-25 típusú munkagépe nyergébe, és átruccant a szomszéd telekre egy kis tereprendezésre. 
Áthajtott a nyugdíjas férfi teherautóján, letaposta a kerítést és egy távvezeték-oszlopot, aminek következtében több ezren maradtak áram nélkül. 
Ezt követően letépte egy harmadik szomszéd házának sarkát, majd Davisék otthona felé haladt tovább, ahol szomszédja felesége, Mrs. Davis tartózkodott. Férje az utolsó pillanatban, telefonon figyelmeztette az asszonyt, hogy hagyja el az épületet, amelyet Swegle letépett alapjairól és odébb tolt a buldózerrel. 
Az őrjöngő Swegle-t, aki ezt követően további épületek felé vette az irányt, végül a helyszínre kiérkező, fegyveres rendőrök állították meg.