Miután használtan megvette autóját, a londoni Lauren Zajac első útja szüleihez vezetett volna, ám a 200 kilométeres utazás nem várt véget ért. 

Már közel járt úti céljához, amikor autója, egy hétéves Vauxhall (Opel) Tigra menet közben, minden előjel nélkül kigyulladt. Ha ez nem lett volna elég, a motortérben keletkezett tűz beindította a riasztót, ami reteszelte az ajtózárakat. 
A hölgy, aki előző nap vásárolta az autót egy használtautó-kereskedésben, pánikba esett. Megpróbálta kitörni az ablakot, persze sikertelenül. 
“Valahogy eszembe jutott, hogy újraindítsam a motort. Ekkor kioldott a központi zár, én pedig kiugrottam a mozgó autóból. Utólag visszatekintve olyan volt, mintha valami James Bond filmben lettem volna” – mondta a húszéves marketingmenedzser, aki a lábszárán szenvedett égési sérüléseket. 
Mivel telefonja a táskájával együtt az autóban maradt, Lauren elrohant egy, a közelben lakó barátjához, aki riasztotta a tűzoltókat. Mire visszaértek a helyszínre, nem sok maradt az autóból, amelyben vélhetően benzinszivárgás okozta a tüzet. 
Kitörtek az ablakok, elégtek az abroncsok, az utastérben pedig hamuvá váltak Lauren iratai, mobiltelefonja és ruhái. Szerencsére a vásárlás pillanatában kötött biztosítást az autóra, így tényleges anyagi kára ‘csupán’ 10 400 font, azaz nagyjából félmillió forint: ekkora értékben vesztek oda személyes vagyontárgyai a tűzben. 
‘Nem tudom, mi van velem és az autókkal” –  mondta a hölgy. “Az előző kocsimban is kis híján meghaltam: felborultam vele.”