A limuzin mellett elhaladó autók utasai lefotózták a borzalmas tűzesetet

A limuzin mellett elhaladó autók utasai lefotózták a borzalmas tűzesetet

A limuzin mellett elhaladó autók utasai lefotózták a borzalmas tűzesetet


Tegnapelőtt éjjel, San Franciscótól mintegy harminc kilométerre leánybúcsúra igyekezett kilenc, harminc év körüli nő, amikor egyelőre tisztázatlan körülmények között járművük, egy nyújtott tengelytávú luxuslimuzin kigyulladt. 

A kilenc utas közül négynek sikerült kimenekülnie a lángok közül, öten azonban, köztük a menyasszony, bent rekedtek az autóban. A sofőr sértetlenül megúszta a tragédiát. 
A szemtanúk, illetve a füstmérgezéssel és égési sérülésekkel kórházba szállított túlélők elmondása szerint az autó füstölni kezdett, majd amikor ezt észlelve a sofőr megállította járművét, az utastér hátsó részén felcsaptak a lángok. 
A tűz, amelyet egészen biztosan nem ütközés vagy más baleset következtében keletkezett, egy híd közepén tört ki, így a környéken órákra megbénult a forgalom. 
Szakértői vélemény híján egyelőre nem tudni, mi okozta a tüzet, az viszont sejthető, miért nem tudta elhagyni az autót az összes utas. 
A nyújtott limuzinok hosszú, csőszerű utastere jellemzően csupán egyetlen ajtón át, ráadásul a csekély belmagasság miatt nehézkesen közelíthető meg. A kigyulladt típus elvileg biztonságosabb volt, mert itt két ajtón át lehetett megközelíteni az utasteret, ám a nők szerencsétlenségére mindkettő hátul volt: ott, ahol a tűz tombolt.