Az osztrák Mercedes-Benz importőr weboldalának mobiltelefonos változatán jelent meg néhány percre a W222 kódnevű, következő generációs S-osztály első hivatalos ábrázolása. A hibát gyorsan felfedezték, de ami egyszer felkerült a webre, azt a Google beszippantja, így a kép villámgyorsan közkinccsé lett.

Noha ebből a szögből erős a torzítás, egyértelműen felismerhetők az oldalfalat uraló, többek között a CLA-n is megjelenő, hátrafelé összezáró élek, a LED-es szemhéjak közé zárt fényszórók és a jelenleginél markánsabb, hagyományos kidolgozású hűtőmaszk. 
Az A-kontúrú alsó légbeömlő AMG optikai csomagra utal; az alapkivitel vélhetően kevésbé sportos lökhárítókat kap majd; említésre méltó a fő lámpatestbe integrált ködfényszóró. 
Bár az autó fara nem látszik, vélhetően ott sem számíthatunk radikális változásokra, maradni véljük tehát a finoman előre dőlő, alacsony hátfalat. 
Ez ellen szól a kerékív-vastagítások hiánya, ami letisztultabbá teszi az autó megjelenését, ugyanakkor a teljes unalom elkerüléséhez be kell dobniuk a tervezőknek valami figyelemfelhívó részletet. 
A két hónappal ezelőtt elkészített kémfotók vízszintesen tagolt lámpatesteket ábrázoltak – hogy valóban ilyen maradt-e az autó, május 15-én kiderül.