Hiába, kis ország Magyarország: nem véletlen, hogy a közutakon előforduló furcsaságokat bemutató tudósításaink zöme külföldi forrásból származik. 

Ezúttal viszont itthonról, a fővárosi XVII. kerületből érkezett hír egy buszvezetőről, akinek a napi munka monotóniája sem vette el emberi ítélőképességét és értékrendjét. 
A fedélzeti kamerával készült felvételen (amelyen a dátum egy évvel ezelőtti, tehát vagy rosszul volt beállítva a felvevő, vagy tizenkét hónapon át lapult a vezető fiókjában a fájl) igazából semmi nem látszik – és pont ez a lényeg. 
A gyalogátkelőhöz érkező 97E jelzésű buszt ugyanis balról akarta megelőzni egy személyautó, amit nem hobbiból tilt a kresz: ebben az esetben pontosan akkor ért volna oda nagy sebességgel a szabálytalankodó autós a zebrához, amikor a busz takarásából elé lépett volna a gyermek. 
Egy ilyen találkozás kimenetele nem kétséges, ezért a buszsofőr az esetleges ütközést és az ezzel járó munkahelyi felelősségre vonást is figyelmen kívül hagyva az előző autós elé húzta járműve orrát. 
A felvételen hallható fékcsikorgást követő tompa puffanás az ellenoldali buszmegálló jelzőtáblája volt; ide csapódott ugyanis be a felelőtlen autós. 
A kerületi Facebook-oldalra feltöltött videóra írt megjegyzések szerint a környéken különösen figyelmes buszvezetők dolgoznak – az is kiderül azonban, hogy a főváros több kerületében rendszeresen így kénytelenek megállni a járatok, hogy megelőzzék a tragédiát.