Ön szerint ki vezet jobban?
A nők - férfi vagyok
1% ()
A nők - nő vagyok
1% ()
A férfiak - nő vagyok
1% ()
A férfiak - férfi vagyok
1% ()
A biztosítók már régóta tisztában vannak vele, hogy a nők biztonságosabban vezetnek, mint a férfiak, ám mostanra a közvélemény is belátta ezt a tényt. Egy nagy nemzetközi biztosító által készített németországi közvélemény-kutatás szerint veszélyes útviszonyok között a nők jobban vezetnek, mint a férfiak.

A megkérdezettek 38%-a szerint a nők a váratlan forgalmi jobban kezelik, és csak 24%-uk bízott inkább a férfiakban. A maradék 35% szerint nincs a nemek között különbség – írja teligumit.hu

Ez az eredmény azt mutatja, hogy lassan a közvélemény is elfogadja a statisztikai adatokat, miszerint a hölgyek biztonságosabban vezetnek a férfiaknál.

Arra is rámutatott a kutatás, hogy az idősebbek jobban megbíznak a nőkben.  Az 55-64 év közötti korosztály 46%-a látta jobbnak a nőket, és csak 19%-uk bízott meg a férfiakban. Egyedül a fiatal korosztály véli úgy, hogy a férfiak vezetnek biztonságosabban.

Jobban vezetnek a nők 1
Jobban vezetnek a nők 2

Jobban vezetnek a nők

Jobban vezetnek a nők

Jobban vezetnek a nők 5
Jobban vezetnek a nők 6
Fotó megosztása:
Jobban vezetnek a nők 7 Van azonban egy terület, ahol a férfiak elsőbbsége elvitathatatlan. Egy brit felmérés szerint, ha kerékcserére kerül a sor, a nők 81%-a képtelennek bizonyult kicserélni az autógumit. Azért a férfiak sem lehetnek túl büszkék. Ha defektet kapnak, csak 34%-uk kísérli meg kicserélni a gumit, igaz ez a szám a nőknél alig éri el az 5%-ot. Érdekesség, hogy az eredmények szerint a brit sofőrök közül több mint egymillió azt sem tudná megmondani, hogy van-e egyáltalán pótkerék a kocsijában.

Parkolásban is jelentős a különbség a nemek között. Egy skóciai felmérésben azt elemezték, hogy a forgalmi vizsgákon milyen okok miatt buknak el a vizsgázók. Az adatok összevetése után azt találták, hogy a nők körében a parkolás és a tolatás a kritikus pont, ezekben lényegesen rosszabbul teljesítenek, mint a férfiak. Az elmúlt év vizsgái során 68 ezer hibát jegyeztek fel a vizsgáztatók a hölgyeknél, míg az urak közül csak 52 ezren követtek el súlyos hibát parkolás és tolatás során.

A tapasztalat azonban már a nők javára billenti a mérleget. A jogosítvánnyal rendelkező nők precízebben parkolnak, mint a férfiak, igaz ők több időt is szánnak a parkolásra.

A férfiak elsősorban a túlzott vakmerőség és a közlekedési táblák figyelmen kívül hagyása miatt bukják el a forgalmi vizsgákat.

Forrás: blog.teligumit.hu.