Dubajban is lehet feltűnő egy Ferrari. Nemcsak a különleges színkombináció, hanem a fényhíd is kell hozzá. Ez az FF ugyanis a helyi rendőrségnek készült. A minap már beszámoltunk róla, hogy a közel-keleti ország rendőrsége egy Lamborghini Aventadorral bővítette járműparkját, de mint látszik, nem ez az egyetlen különlegesség a helyi őrsön.

Ferrarit is kaptak a dubaji rendőrök 1
Ferrarit is kaptak a dubaji rendőrök 2

Ferrarit is kaptak a dubaji rendőrök

Ferrarit is kaptak a dubaji rendőrök

Ferrarit is kaptak a dubaji rendőrök 7
Ferrarit is kaptak a dubaji rendőrök 8
Ferrarit is kaptak a dubaji rendőrök 9
Ferrarit is kaptak a dubaji rendőrök 10
Fotó megosztása:
Ferrarit is kaptak a dubaji rendőrök 11


Csakúgy, mint a Lamborghinit, a 85 millió forintos Ferrarit is zöld-fehérre fóliázták. Az olasz autó a héten már meg is kezdte a szolgálatot az Egyesült Arab Emirátusokhoz tartozó Dubaj utcáin.

Az 1790 kilós FF orrában V12-es, 6,3 literes motor duruzsol, teljesítménye 660 lóerő, maximális nyomatéka pedig 683 Nm. Ennek megfelelően az FF gyors! 3,7 másodperc alatt képes elérni a 100 km/órás tempót, végsebessége pedig 335 km/óra

Egyes beszámolók szerint bár az autók az autópályákon lehetnének elemükben, a sportkocsik nem vesznek részt a gyorshajtók utáni hajszákban, a Lamborghini és a Ferrari is a városnak a turisták által kedvelt negyedeiben fog cirkálni, így hirdetve az öbölmenti metropolisz gazdagságát, a város luxusról és jólétről kialakult imázsát. A rendőrség azzal a céllal küldi ki őket az utakra, hogy demonstrálja: Dubaj kilábalt a gazdasági válságból.

A Lamborghini Aventador értéke 125 millió forint.

Az ottani rendőrség járműparkja amúgy német autókból és négykerék-hajtású japán terepjárókból áll, de a legfrissebb beszerzés során Chevrolet Camarókkal is bővült a flotta.

Forrás: MTI