Országos razziát tart a rendőrség 1
Országos razziát tart a rendőrség 2

Országos razziát tart a rendőrség

Országos razziát tart a rendőrség

Országos razziát tart a rendőrség 9
Országos razziát tart a rendőrség 10
Országos razziát tart a rendőrség 11
Országos razziát tart a rendőrség 12
Országos razziát tart a rendőrség 13
Országos razziát tart a rendőrség 14
Fotó megosztása:
A TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) évente több alkalommal nemzetközi közúti ellenőrző akciókat szervez. Ezeket az akciókat a TISPOL-hoz csatlakozó 29 ország területén egyszerre, egységes céllal hajtják végre.

Ezen a héten is akcióznak a rendőrök, a cél ezúttal a gyorshajtók kiszűrése. Európában – és ezen belül Magyarországon is – a sebességtúllépés a közúti tragédiák első számú okozója. Évek óta az összes személyi sérüléses közúti baleset mintegy 27 százaléka, a halálos kimenetelű baleseteknek megközelítőleg 40 százaléka vezethető vissza gyorshajtásra.

Európában a kampány egy hétig tart, ezen belül az egyes tagállamok, illetve tagszervezetek önállóan választhatják meg az ellenőrzés konkrét időpontját. Magyarországon a fokozott sebességellenőrzés mától, azaz április 18-tól április 20-ig (szombat) tart. A fővárosban, valamennyi megyében és a gyorsforgalmi utakon egyaránt számítani lehet a Megyei Kormányhivatalok Közlekedési Főfelügyelőségeinek munkatársaival együttműködve végrehajtott ellenőrzésekre.

Az akcióban a rendőrség az összes mobil és fix sebességmérő eszközét működteti.