Ahogy a rali-világbajnokság korábbi két futamán, úgy Portugáilában sem igen ad esélyt ellenfeleinek Sebastien Ogier. A Volkswagen pilótája már pénteken átvette a vezetést, miután Mads Ostberg kiesett, de szombaton igazán a belehúzott. Hat szakaszt, 180 versenykilométert teljesített a mezőny, forró, sziklákkal nehezített terepen.

A nap első két szakaszán Ogier még csak a második időkkel szerepel csapattársa, Jari-Matti Latvala mögött, ám a további négy szakaszon már ő volt a leggyorsabb. A francia pilóta előnye több mint félpercnyi a második helyen álló Latvaléval szemben. Ogier véleménye szerint a sikere abban rejlett szombaton, hogy jobban vigyázott a gumikra, mint ellenfelei. Latvala is örült, azt mondta végre jól megy.


Tarol a Volkswagen a Portugál-ralin 1
Tarol a Volkswagen a Portugál-ralin 2

Tarol a Volkswagen a Portugál-ralin

Tarol a Volkswagen a Portugál-ralin

Tarol a Volkswagen a Portugál-ralin 16
Tarol a Volkswagen a Portugál-ralin 17
Tarol a Volkswagen a Portugál-ralin 18
Tarol a Volkswagen a Portugál-ralin 19
Tarol a Volkswagen a Portugál-ralin 20
Tarol a Volkswagen a Portugál-ralin 21
Tarol a Volkswagen a Portugál-ralin 22
Tarol a Volkswagen a Portugál-ralin 23
Tarol a Volkswagen a Portugál-ralin 24
Tarol a Volkswagen a Portugál-ralin 25
Tarol a Volkswagen a Portugál-ralin 26
Tarol a Volkswagen a Portugál-ralin 27
Tarol a Volkswagen a Portugál-ralin 28
Fotó megosztása:
Tarol a Volkswagen a Portugál-ralin 29 Tegnap még úgy tűnt, hogy a mindössze 4,4 másodperces hátrányban lévő Dani Sordo megszorongathatja Ogiert, de a citroënes már a szombati első szakaszok búcsúzott. A spanyol ugyanazért esett, ki mint korábban Mads Ostberg, félreértette a navigátor utasítását. Túl gyorsan érkezett egy kanyarban és a DS3 jobb hátsó kerekével eltalált egy fát.

Nem Sordo volt az egyetlen búcsúzú a toppilóták közül, Thierry Neuville szintén az első szakaszon esett ki, miután telibe talált egy méretes követ, ami tönkretette a Fiesta futóművét. Addig az ötödik helyen állt.  
Tarol a Volkswagen a Portugál-ralin 30 A Volkswagen párosa a holnapi négy szakaszon vélhetően nem fog őrült módjára száguldani, a csapat inkább lassításra ösztönzi őket, hogy kettős győzelemmel vehessék át a konstruktőri pontversenyben is az elsőséget.

Jelenleg ott még a Citroën vezet, a még harcban lévő versenyzőjük Mikko Hirvonen harmadik, de több mint egyperces lemaradásban. Egyelőre persze semmi sem biztos, holnap kétszer kell teljesíteni a verseny leghosszabb 52 kilométeres gyorsaságiját.

A pénteki kiesést követően Robert Kubica szombaton ugyan visszaállt a versenybe, de nem igen tudott versenyezni. Egy egyelőre nem részletezett sebességváltó-probléma lépett fel a lengyel versenyző Citroënjében. Már reggel gond volt a szerkezettel, amit állítólag kijavítottak délutánra, de volt Forma-1-es pilóta az utolsó szakaszon kiállt a versenyből. Elmondása szerint korábban úgy kellett hajtania, hogy egyik egyik kezével végig a váltókart fogta.  Tarol a Volkswagen a Portugál-ralin 31 A 2013-as Portugál-rali állása szombat után (11/15 szakasz):

1. Sebastien Ogier      Volkswagen Polo R WRC 2ó 36p 55.1mp
2. Jari-Matti Latvala    Volkswagen Polo R WRC +34.8mp
3. Mikko Hirvonen       Citroën DS3 WRC +1p 08.5mp
4. Jevgenyij Novikov    Ford Fiesta RS WRC +4p 23.9mp
5. Nasszer Al-Attiyah   Ford Fiesta RS WRC +6p 19.2mp
6. Andreas Mikkelsen   Volkswagen Polo R WRC +7p 22.3mp
7. Dennis Kuipers        Ford Fiesta RS WRC +8p 29.0mp
8. Esapekka Lappi       Škoda Fabia S2000 +10p 49.3mp WRC2
9. Khalid Al-Qassimi     Citroën DS3 WRC +11p 9.9mp
10. Martin Prokop        Ford Fiesta RS WRC +11p 10.0 mp

Az 5-6. szakaszok összefoglalója:

A 7-11. szakaszok összefoglalója:

Vasárnap, a Portugál-rali zárónapján összesen négy gyorsasági, 147,64 versenykilométer vár a mezőnyre.