Az idei tél nem csak Magyarországot viselte meg. A meteorológiai szélsőségektől amúgy mentes Nagy-Britanniában is katasztrófa-közeli állapotokat teremtett a szeszélyes időjárás, amint azt ez a közép-angliai Rugby megyében bekövetkezett, kis híján tragédiába torkolló eset is mutatja.

A negyvenes éveikben járó munkásokat egy baleset miatt terelték le a főútról, de navigációs rendszerük megbolondult, így fogalmuk sem volt, merre járnak. 
Elsodorta autójukat az árvíz 1
Elsodorta autójukat az árvíz 2

Elsodorta autójukat az árvíz

Elsodorta autójukat az árvíz

Elsodorta autójukat az árvíz 6
Elsodorta autójukat az árvíz 7
Elsodorta autójukat az árvíz 8
Fotó megosztása:
Elsodorta autójukat az árvíz 9


Éppen megálltak egy híd lábánál, hogy segítség után nézzenek, amikor sikoltozást és dörömbölést hallottak. Amikor kiszálltak, borzalmas látvány fogadta őket: a megáradt patak csaknem teljesen ellepett egy kisautót, amelyben három gyermek és anyjuk küzdött az életéért.
A két férfi gondolkodás nélkül a vízbe ugrott, odaküzdötték magukat a Polóhoz, és mivel akkor már csak a csomagtér ajtaja volt a víz felett, azon keresztül menekítették ki a rémült, csurom vizes családot. Mint később kiderült, Mariel Murphy a közeli vasútállomásra tartott, útja egy gázlón vezetett volna át. 
Mivel alig egy hete költöztek a környékre, ráadásul esteledett, nem tudta felmérni, hogy a megáradt patak járhatatlanná tette az átkelőt. A gázló közepén lefulladt a hároméves Volkswagen Polo. Az ár elsodorta és egy híd lábának csapta az autót, ahol az megbillent, és elkezdett belefolyni a jeges víz. 
Elsodorta autójukat az árvíz 10


Az asszonynak még volt ideje tárcsázni a segélyhívót, de a vízszint gyorsan emelkedett. 
“Próbáltam megnyugtatni a gyerekeimet, hogy minden rendben lesz, de amikor már a mellkasukig ért a víz, elveszítettem a reményt. Ekkor láttam meg a hídon a furgont, és mivel az ablakemelő nem működött, ököllel ütni kezdtem az ablakot.” – emlékezett vissza az anyuka. 
A hamarosan helyszínre érkező tűzoltók szerint a két hős maga is könnyen áldozattá válhatott volna, szerencséjük volt, hogy nem ragadta őket magával az erős sodrás.