Ráfizetett saját tétovázására és tanácstalanságára egy prágai taxis, akinek utasai, megelégelvén fura viselkedését, elvették az autóját és maguk hajtottak el vele szállodájukba.

Megijedtek a taxis utasai, ellopták a taxit 1
Megijedtek a taxis utasai, ellopták a taxit 2

Megijedtek a taxis utasai, ellopták a taxit

Megijedtek a taxis utasai, ellopták a taxit

Megijedtek a taxis utasai, ellopták a taxit 4
Fotó megosztása:
Megijedtek a taxis utasai, ellopták a taxit 5


A németül beszélő turisták a repülőtéren fogadtak taxit, és azzal egy szállodába szerették volna elvitetni magukat.

“A három személy éjfél körül szállt be a taxiba és egy prágai szállodába akarta vitetni magát. Miután a taxis nem ismerte a szállodát, sem az odavezető utat, az úton néhányszor megállt, hogy megnézze a térképet, miközben telefonált. Utasaival azonban nyelvismeret hiányában semmit sem közölt. A cseh nyelvet nem ismerő turistákban ez aggodalmat váltott ki, és félteni kezdték életüket” – mondta el Jan Danek, a prágai rendőrség szóvivője pénteken.

Elmondta: amikor a taxis egy benzinkútnál is megállt, hogy megnézze a térképet és érdeklődjön a cél iránt, a turisták egyike – egy 47 éves nő – nem tétovázott, gyorsan a volán mögé ült és társaival együtt elhajtott szállodájukba.

A taxisofőr azonnal értesítette a rendőröket, akik a megnevezett szálloda előtt meg is találták a gépkocsit. Nyitva volt, de semmi sem hiányzott belőle.
    
Néhány perc múlva a három turista is előkerült, és a hölgy beismerte az autó birtokba vételét. Elmondta: idős édesapjával és fiatalkorú lányával érkezett Prágába, s mindez azért történt, mert a taxis viselkedése felettébb szokatlan és gyanús volt. Hangsúlyozta, hogy csak az életüket féltették, s nem kívántak semmit sem ellopni.
   
A taxis szintén elismerte, hogy fura viselkedése okot adhatott a gyanúra. “Mérlegelve a beismeréseket és a helyzetet a rendőrség végül elállt bármiféle büntetés kiszabásától” – közölte a szóvivő.

Forrás: MTI