Emlékeztek arra a Carlsson SLK 340 versenyautóra, amit nagyjából egy hónapja mutattunk be? Nos, annak az ikertestvére (amolyan Schwarzenegger-De Vito stílusban) ez a tuningolt Smart. 

Nem cuki: verseny-Smart a Carlssontól 1
Nem cuki: verseny-Smart a Carlssontól 2

Nem cuki: verseny-Smart a Carlssontól

Nem cuki: verseny-Smart a Carlssontól

Nem cuki: verseny-Smart a Carlssontól 7
Nem cuki: verseny-Smart a Carlssontól 8
Nem cuki: verseny-Smart a Carlssontól 9
Nem cuki: verseny-Smart a Carlssontól 10
Fotó megosztása:
Nem cuki: verseny-Smart a Carlssontól 11
A Brabus gyári sportmodelljét a fasorban hagyó Carlsson Race Edition Smart hiánytalanul megkapott minden külső és belső kiegészítőt, kétszer kettes kipufogót, diódás nappali fényeket, 17 colos kerekeket, matricákat és bőr sportüléseket (bár ez utóbbi kettő színárnyalatát igazán összehangolhatták volna). 
Nem cuki: verseny-Smart a Carlssontól 12
A külsőségektől persze még nem lesz sem gyorsabb, sem stabilabb az apró jószág, ezért a Carlsson belepiszkált a technikába. 
Sportlégszűrővel és átprogramozott motorvezérléssel 112 lóerőre húzták fel az említett Brabus sportmodell 84 lovas teljesítményét, a forgatónyomaték tisztességes 158 Nm-re nőtt. 
Versenyautónak ettől még nem neveznénk a szuper-Smartot, de egy ekkora autóban a 9,9 mp-es gyorsulás és a 155 km/órában korlátozott végsebesség is lenyűgözően hat. Arról, hogy halálfélelem helyett öröm legyen a két utas osztályrésze, 30 mm-rel ültett sportfutómű gondoskodik.