Egy BMW M6 Gran Coupe, egy BMW M6 Coupe és egy BMW M5 biztonsági autónak, egy BMW M3 Coupe a biztonsági főnöknek, két BMW M550d xDrive Touring az orvosoknak, valamint két BMW HP4 biztonsági motorkerékpár – a BMW nem aprózza el a részvételt a MotoGP világbajnokságban. 

A leggyorsabb motorok sem előzik le ezt a BMW-t 2
Először 1999-ben jelentek meg a bajorok az akkor még kétüteműektől hangos pályákon, az együttműködés azonban nem merül ki a rendezvény biztosításában: a mindenféle PR és VIP program mellett többek között pályataxizást is szerveznek a biztonsági autókkal. 
Emellett a 2002 óta minden évben odaítélt BMW M Award az évad időmérő edzésein a legjobb eredményeket elérő versenyzőt jutalmazza – stílusosan egy M-modellel. 
A leggyorsabb motorok sem előzik le ezt a BMW-t 3
Na de vissza a konkrét autóra: a detroiti világpremierje óta először közönség elé lépő M6 Gran Coupét egy sor különleges módosítással készítették fel a speciális feladatra: gyorszáras motorházfedél, egyedi első légterelő LED villogóval, Akrapovic-kipufogórendszer, 20 colos, fekete fényezésű felnik, fekete tükörházak, küszöbök és hűtő, szénszál-kerámia fékek, Recaro versenyülések Schroth versenyövekkel, és természetesen a szénszálas tetőn elhelyezett fényhíd teszi teljessé a safety car-csomagot. 
A BMW biztonsági járműveiről itt találhatók részletes információk.