Katarína Vrábelová nem profi motoros, bár néhány évvel ezelőtt már sikeresen teljesített egy több hónapos motoros túrát Délkelet-Ázsiában. A mostani útjáról egy éve hozta meg a végső döntést, azután, hogy megismerkedett egy szlovén származású világjáróval.

“Neki köszönhetően döntöttem úgy, hogy mindent egy lapra teszek fel, feláldozom az összes időmet, eladom a szeretett autómat, elhagyom a kicsi üzletemet és elindulok álmaim után” – mondta Vrábelová.

A kelet-szlovákiai lány néhány évvel ezelőtt motoron járta be Vietnamot, Laoszt és Thaiföldet. Mivel akkor még nem volt elég pénze ahhoz, hogy otthonról induljon el motorral, Vietnamban vásárolt egy öreg 125 köbcentis Hondát. Szerette volna hazavinni a motort, erre azonban végül nem került sor, mert nem jutott át vele a kínai határon.

Világkörüli útja során Vrábelová 40 országon készül átmotorozni. Az első komolyabb szakaszt a sportmotorosok által is a legnehezebb terepnek tartott afrikai kontinensen kezdi. Itt dél felé haladva 20 ezer kilométert tesz meg.

A tervek szerint napi átlaga 300 kilométer lesz, egyes szakaszokon a megtett út azonban elérheti a napi ezer kilométert is. Reméli, ezt a szakaszt sikerül kisebb, saját maga által is elvégezhető javításokkal letudnia, mert mint mondta: a BMW GS 650 Sertao számára legközelebb Fokvárosban tud olyan szervizt, amely komolyabb javításokra is képes.

(Forrás: MTI)