Jön a tavasz, pusztulnak a céges autók 1
Jön a tavasz, pusztulnak a céges autók 2

Jön a tavasz, pusztulnak a céges autók

Jön a tavasz, pusztulnak a céges autók

Jön a tavasz, pusztulnak a céges autók 5
Jön a tavasz, pusztulnak a céges autók 6
Fotó megosztása:

A CIG Pannónia Biztosító tapasztalatai szerint télen a rossz időjárási és útviszonyok mellett általában alacsonyabb sebességgel közlekednek az autósok, ugyan gyakoribbak a káresemények, viszont többnyire kis kárértékű – legtöbbször rácsúszásos – balesetek történnek. A tavaszi időszakban a sofőrök felbátorodnak, a változékony időjárásra viszont nincsenek tekintettel.

Az éppen csak szitáló ónos eső, vagy az emelkedő útszakaszra hajnalban odafagyott reggeli pára is elég lehet ahhoz, hogy elveszítsék uralmukat az autó felett. Az ilyen balesetek gyakran végződnek gazdasági totálkárral, amely a második a legmagasabb kárösszeggel járó káresemények listáján. A vállalatvezetők úgy tehetnek az ilyen balesetek megelőzése ellen, ha kilátásba helyezik a saját hibás káresetek önrészének áthárítását a gépjármű vezetőjére.

A legmagasabb kárösszegű káresemények listáját továbbra is a lopáskár vezeti, mert a céges autók vezetői sokszor hagyják őrizetlenül, vagy könnyen hozzáférhető helyen – irodai íróasztal, munkapult, nyilvános helyen hagyott kabát, zseb stb. – a flottás gépjárművek kulcsait. A megszerzett kulccsal már csak percek kérdése az autó megtalálása, mert a flottás kulcstartókon sokszor a rendszám is szerepel.