A civil autózásból ültettek át a versenypályára egy fejlesztést amerikai mérnökök – igaz, a rendszer egészen más célokat szolgál, mint eredetileg.

Hátrafelé pásztázó radar- és kamerarendszert épített be a Pratt & Miller Engineering egy Corvette versenyautóba. A sebringi hatórás  versenyen debütáló rendszer rossz látási viszonyok között is pontosan megmutatja a pilótának, hogy hányan vannak mögötte – sőt azt is, hogy mekkora a relatív sebességük, vagy ha előzni készülnek.

A rendszer radarja észleli a mozgó tárgyakat, valamint azok távolságát, és színes nyilak formájában jeleníti meg őket a vezető előtt elhelyezett monitoron. A zöld nyíl lassabb, a piros gyorsabb autót jelez, a sárga azonos tempóban haladó versenyzőt.

Amennyiben (közelebbről meg nem nevezett módon, vélhetően méret és sebességkülönbség alapján) másik kategóriába tartozó járművet észlel, arról a nyíl áthúzásával tájékoztatja a vezetőt, aki így elengedheti a nála joggal gyorsabb versenyzőt.

Az alábbi felvételen jól látszik, milyen jó szolgálatot tehet a berendezés esőben vagy éjszaka. Más kérdés, hogy mennyire fogja túlterhelni a vezetők figyelmét a villódzó képernyő.