A Dunántúlon mindenhol esik a hó, Dunaújváros térségében intenzív a havazás, Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből pedig havas esőt jelentettek a Magyar Közút Nonprofit Zrt. útellenőrei. Havas a főutak burkolata Tatabánya, Zalaegerszeg, Tapolca és Tamási környékén.

Hókásás szakaszokra kell számítani Kisbér, Pápa, Szombathely és Lenti főútjain, Csorna környékén hóbordás a főutak burkolata. A keleti országrészben mindenhol vizes vagy nedves a burkolat. Az alsóbbrendű úthálózaton is hasonlóan téliesek az útviszonyok, Veszprém környékéről jeges szakaszokat jelentettek.

A Dunántúlon mindenhol erős a légmozgás, viharos szél fúj Fertőszentmiklós, Csorna, Mosonmagyaróvár Vasvár, Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Ajka és Pápa környékén, ezekben a térségekben hófúvások lassítják a közlekedést.

Veszprém megyében a Bakony, a 8-as főút és a veszprémtapolcai út térségében a folyamatos havazás és az orkán erejű széllökések miatt a látótávolság minimálisra, 50 méter alá csökkent. Ezért az útkezelő a balesetek elkerülése érdekében arra kéri a közlekedőket, hogy lehetőség szerint egyelőre ne induljanak útnak ezekben a térségekben. A nagy erejű széllökések leginkább a rakomány nélküli nehézgépjárművek stabilitását veszélyeztetik, emiatt több pályaelhagyásos baleset is történt a felsorolt térségekben.

A közútkezelő szakemberei és munkagépei folyamatosan, 12 órás váltott műszakokban látják el a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat, ugyanakkor a társaság továbbra is arra kéri az autósokat, hogy fokozott óvatossággal vezessenek, tekintettel az egyre téliesebb útviszonyokra és a hófúvásos szakaszokra.