A magyar fifikát általában büszkén, sokszor félmosollyal, ritkán ironikusan emlegetjük, mint afféle mentális hungarikumot. De ne higgyük, hogy máshol nem forog az észkerék – Kínában, az Antarktisztól a Spitzbergákig felelhető alap pamutpóló hazájában feltalálták a rendőrmegtévesztő biztonságiöv-mintás pólót. Távolabbról a vezető úgy néz ki, mintha be lenne kötve, holott nincs.
Így nem kell félnie attól, hogy a rendőrök kiszúrják a szabálytalanságot, és szabadon élvezheti a… mit is? Pár videó megtekintése után nagyjából mindenki tisztába kerülhet azzal, hogy Kínában a vezetési kultúra ugyanúgy a kora kapitalista elveket követi, mint a gazdaság. Az erősebb eltiporja a gyengébbeket, s ha eltűnsz, nincs fennakadás, a helyedre áll három ugyanolyan másik. Így az övmintás pólóban vezetni igazából orosz rulett, extrémsport. 
Amúgy a termék úgy néz ki, mint egy 70-es évekbeli NB I-es mez, a fekete keresztbe csík még ráadásként határozott gyászjelleget is kölcsönöz neki, ami egyébként a büntetéskikerülő hazárdírozás mértékét tekintve teljesen indokolt. 
De félretéve a viccet: egy ronda pólóban kicselezzük a rendőröket, és megnöveljük az esélyét, hogy szeretteink, barátaink soha többé ne lássanak minket, miután a szélvédő és az út széli fák elvégezték radikális és gyors plasztikai műtétüket rajtunk. Aki így cselez, önmagát veri át, komplett, nettó, szimpla idióta. Mint aki leszereli a 220 voltos feszültségre figyelmeztető táblát, és úgy kezd szerelni vigyorogva vízes kézzel az elektromos szekrényben. 
Magyarországon egyelőre csak a fekete verzió kapható.