Csökken a benzin ára

Csökken a benzin ára


Bruttó 2 forinttal csökkenti a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi átlagárát szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változik  – értesült hétfőn piaci forrásokból az MTI. A csökkentéssel a 95-ös benzin 427 forintba kerül, a gázolaj ára 430 forint marad.
   
A GKI közlése szerint a mediterrán üzemanyag tőzsdén az elmúlt héten a benzin ára 8,4%-kal csökkent, a gázolaj esetében heti átlagban csak 0,6%-os csökkenés volt tapasztalható. A forint árfolyama heti átlagban 1,6%-kal gyengült.

Múlt héten kétszer csökkent

A Mol február elejétől heti két alkalommal dönt az üzemanyagár-változásokról, így már nemcsak hétfőn, hanem szerdán is határoz az aktuális valutaárfolyam és a tőzsdei árak alapján.

Pénteken bruttó 3 forinttal csökkentette a benzin nagykereskedelmi árát a Mol, a gázolajé akkor nem változott, míg szerdán a benzin 6, a gázolaj pedig 2 forinttal lett olcsóbb.

A benzin ára tavaly április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj 2012. január közepén volt a legdrágább, akkor egy liter ára átlagosan 449 forint volt.

A kutak persze önállóan képzik az áraikat, így az autósok 20-25 forintos különbséget is tapasztalhatnak az egyes töltőállomások kínálata között.

Azt olvasta már, hogy szakértők szerint jogsértőek az autópályás ellenőrök?