A 44 éves Julio Acevedo vezette azt a BMW-t, amely múlt vasárnap hajnalban összeütközött a Nathan és Raizy Glaubert szállító taxival.


A fiatal házaspár első gyermekét várta. Éppen a nőgyógyászhoz indultak volna, mert a feleség úgy érezte, gond van a babával, amikor otthonuktól néhány háztömbnyire 60 mérföld/óra (96 km/óra) sebességgel oldalról beléjük rohant egy BMW.

A nagy erőkkel lefolytatott rendőrségi nyomozás során kiderült, hogy az autót egy bizonyos Julio Acevedo vezette. A 44 éves gyanúsított még bujkálás közben, egy barátja közvetítésével felhívta az egyik hírcsatorna tudósítóját, és elmondta: azért hajtott gyorsan, mert fegyveresek üldözték.

“Láttam, hogy pisztolyt rántanak, ekkor visszaültem a kocsiba, és elmenekültem. A taxi a semmiből került elém, és már nem tudtam megállni.” – mondta el Acevedo, aki a kilencvenes éveket börtönben töltötte: tíz évet kapott, miután lelőtte legjobb barátját.

A rendőrség nem tud arról, hogy a baleset estéjén lövöldözés lett volna a környéken.

“Azért futottam el, mert féltem, hogy utánam jönnek és megölnek. Fogalmam sem volt, hogy mit okoztam. Rettentően sajnálom, nem vagyok rossz ember. Ügyvéd jelenlétében kész vagyok feladni magam.”

Acevedo, akit alig néhány héttel korábban ittas vezetés miatt tartóztattak le, egy barátja háza elől ‘vette kölcsön’ az autót, hogy ‘kocsikázzon egyet’.

Az ütközés ereje olyan hatalmas volt, hogy a taxinak kiszakadt, és a hátsó ülésre repült a motorja. Az első ülésen ülő férj a helyszínen, hét hónapos terhes felesége a kórházban hunyt el.

Gyermeküket világra segítették az orvosok, ám 24 órával később őt is elveszítették.