Március ötödikén leplezi le a Grand Santa Fe európai változatát a Hyundai. Az alapmodellel párhuzamosan fejlesztették.
Megnyújtották a Santa Fét 9


Tíz centiméterrel hosszabb tengelytáv, 225 mm-rel nagyobb karosszéria, plusz egy centi magasság: a Grand Santa Fe érezhetően nagyobb lesz alapmodelljénél. Csomagtartója minimális mértékben (607 liter, az 585 helyett) nőtt csupán, ám ez is elég volt a kategóriaelsősét elhódításához.

A Grand Santa Fe formavilágában a megújult Santa Féhez igazodik, azonban a fejlesztők nem utóbbiból, hanem azzal párhuzamosan fejlesztették a modellt, ezért nincs bántóan nyújtott kinézete az autónak. Az eltérések jól behatárolhatók: a hátsó oldalablaknak nem az alsó széle emelkedik, hanem a felső süllyed; módosult a ködfényszóró, a hűtőmaszk és az első lökhárító sziluettje; az oldalsó karaktervonal messzebb, magasabbra tör.

A nagyobb belső tér az ülések számát (6 vagy 7) nem, a helykínálatot azonban gyarapítja. A motorválaszték azonban csökkent: a kétliteres dízel kiesik, akárcsak a manuális sebességváltó opciója; marad egyedüliként a 2.2 CRDi, 197 lóerővel és 421 Nm nyomatékkal, hatfokozatú automatával társítva.