Útkereszteződési gúnylista készül Nagy-Britanniában az autósok szavazatai alapján: a legrosszabb, legáttekinthetetlenebb csomópontokra lehet szavazni.

A legesélyesebb az a többszörös, nevezetesen ötszög alakú kereszteződés-csomópont, amely Swindonban van, és amelyet Varázskörútnak becéznek. Az ötszög csúcsain lévő kereszteződések mindegyike körforgalmú, és mindegyik háromfelé ágazik.

Annyira legendássá vált, hogy még pólók is készültek “Túléltem a Varázskörutat” felirattal, és kelendőnek bizonyultak. Az ötszörös csomópont 40 éve zavarja össze és csalja csapdába az autósokat.

A szavazást egy autókölcsönző cég kezdeményezte.

“Vidám verseny ez, de komoly értelme van. Azzal, hogy a legveszélyesebb kereszteződésekre megszégyenítőn felhívjuk a figyelmet, a hatóság talán felébred, és cselekszik a biztonság javítása végett” – mondta a cég szóvivője.

Magyarországon melyik lehet a legrosszabb kereszteződés? Tud ilyet? Más közlekdési anomáliát látott? Jelentse be az Ésszerűbb Közúti Közlekedésért Egyesületnek  a blokkolasgatlo.hu-n és utána nézünk!