Olasz táj, esztergagép, szabászollók, egy háztető sziluettje és a szabad égbolt – negyvenegy másodpercnyi titokzatosság csupán az a filmecske, amelyet tegnap éjjel lőtt fel a webre az argentin autós zseni vállalkozása. Horacio Pagani és stábja nem viccel: a Huayra kipufogóján, egy fejtámlán és igen drágának tűnő hangszóró-komponenseken kívül semmi nem utal arra, hogy autóról szólna a rövid alkotás. Pedig nyilvánvalóan arról szól – de vajon milyenről?

A márka rajongói órák óta tippelgetik világszerte, hogy mi lehet a képkockák mögött. A magunk részéről a vászon-szabadság-levegő vonalon elindulva arra tippelnénk, hogy ezek az utalások a 730 lóerős Huayra leendő roadster-változatára vonatkoznak, amelyet ezek szerint logikusan Genfben szeretne bemutatni a gyár. Persze éppúgy lehet, hogy a beltérben készülnek valami pompázatosat alkotni egy exkluzív kooperáció keretében. Vagy valami egészen másról van szó.

Akárhogy is, kockázatosak az ilyen találd-ki játékok, mert az autórajongók nagy része bizony gyermeki lelkülettel van megáldva, és ha túlságosan felpörgetjük az elvárásaikat, könnyen csalódás és duzzogás lehet a vége. Szóval mindenki érdekében reméljük, hogy a megfejtés nyolcbetűs, és roa-val kezdődik…

Szerinted hol van az igazság?