Nem boldogult két fegyveres autórabló a kézi sebességváltóval, pedig áldozatuk – Randolph Bean – még készségesen el is magyarázta nekik, hogy miként működik.


Az eset az Egyesült Államokban történt. Először az 51 éves Bean lepődött meg, hogy támadás éri: Orlandóban két jól öltözött fiatal férfi fogott rá fegyvert és parancsolta ki kocsijából. Utána viszont a rablók lepődtek meg, mert nem indult az autó. Tanácstalanul rángatták a sebességváltó karját, a kuplung pedálját viszont nem nyomták le.

“Négyszer is figyelmeztettem őket, hogy nyomják ki a kuplungot, mert ez nem automata váltós kocsi, de hiába. Pár kísérlet után aztán feladták, és elinaltak. Mindazonáltal nem távoztak üres kézzel: elvették a telefonomat, a pénztárcámat és a kulcsaimat” – mondta el Bean

A férfi azért próbált segíteni a rablóknak, mert attól tartott, hogy a kudarc miatti mérgükben lelőhetik. Az eset után megbocsátó irányukban, a következő üzenetet küldte ellopott mobiltelefonjára: “Fiúk, változtassatok életeteken. Annyi minden áll előttetek. Köszönöm, hogy nem öltetek meg egy olyan csacskaságért, mint egy kocsi.”

Forrás: MTI