Emeli bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a gázolaj ára akkor nem változik. Az emeléssel a 95-ös benzin literenkénti átlagára 427-428 forint lesz, a gázolajé 427-428 forint marad.

A Mol szerdán bruttó 7, illetve 2 forinttal emelte a 95-ös benzin és gázolaj nagykereskedelmi árát. A kétszeri emelés oka az, hogy a Mol kedden bejelentette: e héttől már nemcsak hétfőn, hanem szerdán is dönt az aktuális valutaárfolyam és a tőzsdei árak alapján az üzemanyagok áráról.

Szollár Domokos Mol-szóvivő kedden azzal magyarázta a heti kétszeri árváltoztatás lehetőségének bevezetését, hogy így rugalmasabban tudnak reagálni a világpiaci változásokra. Ugyanakkor hozzátette: ez nem jelenti azt, hogy minden héten kétszer változni is fog az üzemanyagok nagykereskedelmi ára, a társaság pusztán ennek a lehetőségét teremti meg.

Hogy így lesz-e, azt meglátjuk, az első héten mindenesetre azonnal kétszer megemelte a benzin árát az olajcég, összesen 10 forinttal.

A benzin ára tavaly április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj 2012. január közepén volt a legdrágább, akkor egy liter ára átlagosan 449 forintba került.
   
Természetesen az autósok 20-25 forintos különbséget is tapasztalhatnak egyes kutak árai között.