A Fiat-Chrysler vezérigazgatója Sergio Marchionne a detroiti autószalonon megerősítette, hogy az idén visszavezetik az Alfa Romeo márkát az amerikai piacra, mégpedig a 4C sportkupéval.

“Még az idén visszatérünk az Alfa Romeo 4C-vel” – mondta a Fiat vezérigazgatója. “Az utolsó simításokat végezzük az autón, úgyhogy még az idén itt lesz” – tette hozzá.

 Az Alfa Romeo 1994-ben hagyta el az Egyesült Államok piacát, a kereslet csökkenése miatt, ám napjainkban egyetlen autógyár sem hagyhatja figyelmen kívül az amerikai piacot. Az Alfa Romeo eladásainak növelése részét képezi a FIAT európai tevékenységének 2015-ig nyereségessé tételét előirányzó vállalati stratégiának.

Az Alfa Romeo 4C modell gyártása a Fiat tulajdonában lévő Maserati márka modenai üzemében a tervek szerint májusban kezdődik, és a modell az év második felében jelenik meg az európai piacon.

A kocsi alapját a KTM X-Bow modellhez készült karbon váz adja, amelybe az utasok mögé középre kerül motor, amely a hátsó kerekeket hajtja. Egy tonna alatti tömeg mellé 250-300 lóerős teljesítmény társul. Nem véletlen a Maserati-gyár kiválasztása, ugyanis a hírek szerint az autóból készül majd a luxusmárka kínálatába is modell.

2014-ben várható az új Giulia, amely a 159-es utódja, középkategóriás szedán. A Dodge Dart alapjaira készül majd az USA-ban.

Forrás: MTI