Miután tavaly két telefonkönyv segítségével felemeltek egy Rover 45-öst, egy adag tépőzárral pedig egy Peugeot 205 GTI-t szakítottak el a földtől, a brit Fast, Furious and Funny eszement stábja arra volt kíváncsi, hogy mennyi irodai gumiszalag tudna megtartani egy autót a magasban.

Nyamvadt befőttes gumik helyett masszívabb darabokat választottak: a 8 mm széles, 80 mm átmérőjű gumigyűrűk bármely postahivatalban elismerést váltanának ki a tömeges felvételt intéző ablaknál. A szerkesztők előzetes mérései szerint egy ilyen szalag hat kiló terhet képes elbírni, azaz egy második generációs Nissan Micra 800-valahány kilójához elméletileg elég kell hogy legyen 180 darab szalag… Elméletileg.

Mielőtt megnéznék a kísérletet, figyelmeztetnünk kell olvasóinkat: a Fast, Furious and Funny szerkesztői nem csak emelik, hanem előszeretettel pusztítják is az autókat. Vertek már szét Vitarát kritkettlabda adogató géppel, görögdinnyékkel bombáztak Peugeot 405 kombit, és utcai harcosokkal zúzattak szét Ford Escortot… Az ostoba és értelmetlen végkifejlet tehát borítékolható, ami azonban addig történik, minden fizikatanár szemléltetési álma…