Jelen pillanatban akár Magyarországon is megpróbálkozhatnánk hasonlóval, de ezek a szobrok az ausztriai Ischgl-ben készültek

Január első felében zajlik hagyományosan az osztrák síparadicsomban a “Fehér figurák” elnevezésű hószobrász-verseny. A kétfős csapatok egy teljes héten át dolgoznak alkotásaikon, amelyek központi témája ezúttal a Volkswagen volt – nyilván kapcsolódva ahhoz, hogy tavaly egész évben szoros együttműködés zajlott a rezort és az autógyár között, amelynek csúcspontjaként utóbbi ősszel az új generációs Golfot is felhozta a hegyre.

Az idén huszadik alkalommal megrendezett hószobrász versenyen az autógyártó által inspirált alkotások közül a német Ralf Rosa és Peter Fechtig alkotása, a “T(w)ouareg” vitte el a pálmát. A második helyen a svájci Urs Ehrsam és Simon Morgenthaler végzett “A Passat Alltrack mindent bevet” című kompozíciójukkal, míg a bronzérmet az Olaszországból érkezett Ivo Piazzának és Reiner Kasslatternek ítélték, akik “Az új Golf Ischgl-ben táncol” fantázianevet adták szobruknak.